Robert Webster , tekenaar, graficus en schilder is in 1946 in Diemen onder de rook van Amsterdam geboren. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar hij het diploma vrije grafiek en schilderen behaalde in 1967. Hierna kreeg hij een beurs voor de Staatsacademie van Beeldende Kunsten te Warschau van december 1967 tot october 1969 via een Cultureel Uitwisselingsverdrag van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen.
Naast zijn werk als vrij kunstenaar, is hij docent geweest aan de Academie Minerva te Groningen (1976-79) en de Reinwardt Academie te Leiden (1977-83).
Doceerde vanaf 1979 tot en met 2009 tekenen, grafische technieken en schilderen op de Koninklijke Academie in Den Haag.
Zijn werk was onder meer te zien in: Stedelijk Museum, Amsterdam; Museum Fodor, Amsterdam; Galerie Polder, Borne; Galerie Zapiecek, Warschau, Polen; Beurs van Berlage, ING, Amsterdam; Singer Museum, Laren; Harcourts Contemporary Art, San Francisco ; Modern Art Travels East-West in Rotterdam, Singapore en Djakarta, Corporate ING Collectie; Gasunie, Groningen; Het Oude Raadhuis, Aalsmeer; Museum De Buitenplaats, Eelde; Centraal Museum, Utrecht; Museum Jan van der Togt, Amstelveen; Zeist Kapel Altrecht (vertooning van de film van Robert Webster 'La Vie, la folie'); Museum Flehite; Galerie Sous Terre, Carnavale dell" Arte, Aalsmeer; Galeria Sztuki Katarzyna Napiorkowskiej, Brussel, België; Permanente galerie Art Upclose, New York, USA.

[ terug ]